kost app

App op maat, wat zijn de kosten van een app?

Een eigen app, wie wil dat nu niet! Je hebt een idee en je wilt graag dat idee uitwerken en daadwerkelijk uitbrengen in de vorm van een app. Op internet zie je allemaal tekst voorbij komen over kosten van een app. Soms lopen ze in de honderduizende euro’s. Zijn dit soort bedragen reeën? Kortom wat mag een app kosten en hoe komen de kosten tot stand? En zijn er nog extra punten die wordt meegenomen in het budget? Wij willen u daar graag duidelijkheid over geven.

Factoren

Bij het berekenen van de kosten voor het maken van een app worden er meerdere factoren gebruikt. Een app bestaat meestal uit meerdere functionaliteiten die hoogstwaarschijnlijk meerdere factoren aan raken. Hieronder zijn de belangrijkste factoren die de prijs bepalen beschreven.

1. Platformen

Een factor die als eerst zal worden beantwoord is op welke platformen moet jouw app komen. Hierbij kun je denken aan de Play Store van Android of de App Store voor iOS. Maar ook platformen als mixed-reality, virtueel reality, augment reality en natuurlijk niet te vergeten een web platform. De meeste platformen worden op meerdere apparaten weergegeven zoals smartphone, smartwatch of tablet. Kortom er zijn veel verschillende smaken die u kunt gebruiken om uw gebruikers te voorzien van hun behoeften. Als u meerdere platformen en apparaten wilt ondersteunen dan lopen de kosten al snel op. Uiteraard zijn hier weer andere oplossing voor. Bekijk daarvoor ons blog over Native app vs. hybrid app vs. web app.

2. Ontwerpen

Het ontwerpen is een belangrijke factor binnen de app ontwikkeling. Niet alleen om een look-and-feel te krijgen van de app, maar ook kan er getest worden op gebruikersvriendelijkheid. Dit is namelijk ook een eis die wordt gesteld vanuit de stores. De app moet gebruiksvriendelijk gebruikt worden. Dit onderdeel kan daarom soms meer tijd kosten. Maar er kan beter op de tekentafel al direct keuzes worden gemaakt dan pas later in het proces.

3. Gebruikers

De gebruikers zijn de belangrijkste mensen van de app. U als opdrachtgever wilt graag dat de gebruikers de app kunnen gebruiken. De app moet namelijk ook aansluiten aan de doelgroep. Een app voor jongeren ziet er anders uit dan een app voor ouderen. En zijn er verschillende gebruikers? En hebben deze gebruikers allemaal dezelfde rechten in de app. Hebben alle gebruikers dezelfde einddoelen? Dit zijn belangrijke vraagstukken voor het bouwen van een app.

4. Complexiteit

Een simpele rekenmachine heeft weinig tot geen complexiteit. Maar een app voor een webshop die gegevens van gebruikersverzameld en waar gebruikers spullen kunnen kopen, gegevens kunnen wijzigen en betalingen kunnen doen. Is al een stuk complexer. Complexiteit is niet in één keer uit te leggen. De complexiteit van een app kun je het makkelijkst weergeven aan de hand van de volgende functies.

 • Camera gebruiken
 • Locatie gebruiken
 • Betalingen uitvoeren
 • Notificaties versturen
 • Data verzamelen
 • Offline werken
 • Inlog systeem
 • Chat functie
 • aurgement reality
 • in-app aankopen
 • Reclame tonen in app

5. Integratie

Meestal is een app gekoppeld met een server. Vaak is die server een API, waar de gebruiker gegevens van kan ophalen of gegevens kan muteren. Misschien is er al een API waarmee gecommuniceerd kan worden of die API is er nog niet. Wanneer er nog geen API is gemaakt, dan kan het zijn dat deze nog aangemaakt moet worden. Mocht de API er al zijn dan is het een kwestie de API integreren in de app.

Behalve een API kunnen er ook andere integratie plaatsvinden. Zo kan de app ook gegevens van bijvoorbeeld openbare data opvragen. Of er wordt een verbinding gelegd met een externe leverancier.

kosten van een app

Onze kosten voor een app

Kosten van het maken van een app zijn moeilijk te specificeren. De kosten zijn afhankelijk van het doel van de app en de bovestande factoren.

Doordat wij vrijwel alle processen intern hebben geautomatiseerd. Al onze testen en uitrol processen zijn volledige automaties. Hierdoor kunnen we de beste kwaliteit leveren en kunnen we snel ontwikkelen. Zo kunnen wij al een eenvoudige app ontwikkelen vanaf €3000,-. Neem vrijblijfend contact met ons op voor meer informatie. Zie onze contact pagina voor de contact gegevens.

Laat uw nummer achter

Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.