Lancering app

Sport op Maat app officieel live

Na de ontwikkeling van de Sport op Maat app is de app vanaf begin schooljaar 2020 in gebruik genomen. Helaas was er nog geen datum gevonden om de app officieel te lanceren, vanwege COVID-19. Gelukkig was er op 14 juni 2022 dan eindelijk het moment om de app officieel te lanceren. En met succes! 

Sport op Maat app

De Sport op Maat app is in 2019 ontwikkeld. En vanaf het schooljaar 2020-2021 in gebruik genomen door het ROC van Twente. De SoM app moest de oude stempelkaarten gaan vervangen door een moderne manier. Vrijwel iedere student heeft tegenwoordig een smartphone en kan dus een app installeren en gebruiken. In plaats van een stempel te laten zetten moet de student nu inchecken door middel van een QR-code en uitchecken door middel van een QR-code. Dit is natuurlijk voor iedereen handig. Het wordt live geregistreerd zodat het sportbedrijf, de school en de student direct het bezoek kunnen zien. Meer informatie over de Sport op Maat app klik dan hier.

Sport op Maat app home

Ontwikkeling

Samen met het ROC van Twente is deze app ontwikkeld. De app is ontwikkeld door een student en voor studenten van het ROC van Twenten. De app is ontwikkeld op basis van Scrum methodiek. Voorafgaand het programmeren van de app is er uitvoerig gesproken over het design. Door middel van schetsen en tekeningen zijn er uiteindelijk mock-ups uitgekomen die hebben geleid tot het huidige design. Tot op de dag van vandaag wordt er aan de app nog steeds gewerkt. De focus ligt dan vooral op hoe maken we de app gebruiksvriendelijker voor de studenten.

Lancering

Ondanks dat de app al een tijd echt in gebruik is genomen. Is er dan op 14 juni een officiële lancering gepland. Maar is die datum dan ook het moment dat de app helemaal klaar is? Nee, software is eigenlijk nooit klaar. Er is altijd wel iets te verbeteren. 14 juni is dan ook een symbolische datum waarop er eindelijk kan zeggen de app is gelanceerd.